Twitter
Facebook
Instagram

Alkoholilain uudistus? Alkoholin verotus nousi? Aktiivimalli? Tiedustelulaki?

Maailmalla tapahtuu valtavasti asioita…

Mutta pelkästään Suomen asioiden seuraamisessa on jo merkittävästi työsarkaa. Suomi demokratian mallimaana ja kehittyneenä tietoyhteiskuntana toivoo, sekä edellyttää kansalaisiaan pysymään ajan tasalla julkisen päätöksenteon kysymyksistä. Valitetavasti fakta on, että harva meistä todella pystyy siihen. Vika ei ole ihmisissä, ei elimissä jotka toteuttavat päätöksentekoa tai mediataloissa. Me näemme että vika on keskittyneen, yleistajuistetun ja riippumattoman tiedonjakoväylän puutteessa.

Alkoholilain uudistus? Alkoholin verotus nousi? Aktiivimalli? Tiedustelulaki?

Muun muassa nämä asiat mietityttävät ihmisiä..Mitä ne ylipäätänsä tarkoittavat? Mitähän mieltä muut ovat niistä? Nykyisellään se mistä asiassa on kyse, selviää useiden päivien ja viikkojen saatossa uutiskoneiston kautta, mutta kuinka saamme tietää muiden ajatukset kyseisestä asiasta? Vaihtoehtoina on SoMe-keskustelun seuraaminen, joka tyypillisesti johtaa hyvin polarisoituneeseen kuvaan aiheesta kuin aiheesta. Toinen vaihtoehto on mediatalojen teettämät ja monesti läpinäkymättömät kyselyt. Nämä kyselyt ovat hyviä, mutta kaikesta keskustelun alla olevista päätöksenteon kysymyksistä ei yksinkertaisesti tehdä kyselyitä. Myös kyselyiden täyden läpinäkyvyyden puute on monelle ongelmallista. Otannat ovat verrattain pieniä ja tv:n tai uutisen kautta seurattavia mielipidemittauksia ei katsoja voi tarkastella kuin valmiiksi esitetyillä parametreillä.

Haluamme uudella cover-kuvallamme viestiä nykyaikaista yhteiskunnallisen osallistumisen helppoutta ja näppäryyttä.
Tiedä – Osallistu – Vaikuta

Missiomme Electoratella auttaa ihmisiä osallistumaan heitä koskevaan päätöksentekoon kattaa myös julkisen mielipiteen seurannan. Haluamme että ihmiset ja päättäjät ovat keskenään aidosti tietoisia siitä mitä muut ihmiset, eri-ikäiset ja eri asemassa olevat ihmiset asiasta ajattelevat. Koemme tällä kamppailevamme poliittisen osallistumisen eriarvoisuutta vastaan. Tiedämme että poliittisen osallistumisen eriarvoisuus linkittyy myös muihin eriarvoisuuden muotoihin.

Onneksi helmikuu lähestyy vauhdilla ja pääsemme pian pilotoimaan Electoraten sovelluskonseptia Oulun seudulla! Mikäli olet Oululainen, käy tutustumassa ytimekkääseen kuvaukseen Kotisivuillamme tai vinkkaa Oululaisille tuttavillesi ns. demokratian tinderistä ;).

Seuraava lainaus on Sosiologian Dosentti Eeva Luhtakallion ja Fm, VTK Maria Mustrannan kirjasta ’Demokratia suomalaisessa lähiössä’:


”Yhteiskunnan muuttamiseen tarvitaan kaikkien voimia. Parhaat päätökset ovat niitä, joiden pohjalla on laajin mahdollinen tieto ja näkemys.”

Sorry, the comment form is closed at this time.